joi, 18 noiembrie 2010

Cum sa ai succes in viata?

In zilele noastre, succesul este un deziderat care pare greu de atins chiar si atunci cand simti ca esti bine pregatit in domeniul tau de activitate. Vrei mai mult, esti constient de abilitatile tale, dar nu stii ce te impiedica sa-ti indeplinesti visele. Incepi sa dai vina pe familie, pe anturaj, pe societate, pe intreg sistemul, fara a te gandi ca, probabil, cauza tuturor esecurilor tale este adanc inradacinata in interiorul tau. Si asta se intampla pentru ca intotdeauna este mai usor sa arunci asupra altora povara unui sentiment de vinovatie pe care refuzi sa ti-l asumi. Tu esti singurul responsabil de gandurile, emotiile si actiunile tale. Si in timp ce iti risipesti energia incercand tot felul de ganduri si sentimente negative, te intrebi de ce altii cu mai putina pregatire decat tine castiga mii de euro pe luna in timp ce tu, care ti-ai tocit coatele pe bancile facultatilor si ai facut nu stiu cate masterate si cursuri, te chinui sa traiesti de azi pe maine. Sau de ce te simti inutil parcticand o meserie care nu iti aduce niciun fel de satisfactie ?
Te regasesti in ceea ce am scris pana acum ? Daca da, hai se vedem care sunt obstacolele din calea succesului tau si ce e de facut.
Voi incepe un ciclu de mai multe articole care vor aparea saptamanal si care sper sa te ajute in dezvoltarea ta personala. La ultima intalnire din acest ciclu as vrea sa te gasesc mai increzator in propriile puteri, dar stapanit de aceeasi curiozitate de a invata si de dorinta de a primi, cu deschidere, fiecare experienta care iti va oferi sa aplici lectiile pe care ti le vei insusi aici.
Am fost la un pas sa cad in capcana conceperii unui material de genul « 10 sfaturi pentru dobandirea succesului in viata », dar complexitatea unui astfel de subiect nu imi permite sa ma incadrez in doar cateva randuri.

In prima lectie este vorba despre motivele care te determina sa actionezi intr-un anumit fel, sa alegi un anumit mod de a trai si ce poti face pentru a-ti gasi drumul in viata si a dobandi ceea ce iti doresti.

Te astept pe www.terapiepractica.ro sa pornim impreuna pe drumul implinirii personale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Despre mine

Bucuresti, Romania
Sunt unii care considera ca sunt atat de multe de zis despre mine incat as putea scrie un roman. Eu prefer sa extrag esenta din tulpina vietii. Copilaria mi-am petrecut-o citind si pictand. De mica mi-a placut arta. Dupa multe puseuri adolescentine, am absolvit cursurile liceului de arta din Bacau, la sectia de grafica a profesorului Marciuc, om de caracter si artist incontestabil. Anul 2000 m-a gasit in focurile examenului de admitere la facultatea de litere. Urma sa imi dezvolt a doua pasiune: literatura. Dezamagirile asternute de-a lungul a 4 ani de studiu m-au colpesit intr-atat incat am hotarat sa imi indrept pasii spre capitala. In octombrie 2006 savuram privilegiul de a studia cu directori la mari agentii de publicitate din Bucuresti care mi-au deschis mintea si noi perspective. Am terminat, astfel si masteratul in campanii de comunicare. Acum fac ceea ce am invatat: scriu. Sunt practicanta reiki si, totodata, studenta la psihologie. Consider ca un adevarat terapeut nu se limiteaza doar la studiul psihicului uman, ci trece spre ceea ce e dincolo de el.