marți, 20 octombrie 2009

Acordajele pe internet

În privinţa acordajelor pe internet, pot apărea o serie de probleme. Nu trebuie să blamăm Reiki pentru asta sau orice alt sistem şi nici pe maeştrii care fac acordajele. Greşeala constă, probabil, în lipsa de cunoaştere a acestor maeştri.
Pentru unii, astfel de acordaje pot părea foarte atrăgătoare la prima vedere, de vreme ce nu trebuie să plătească sau să depună vreun efort pentru ele. Prin urmare, pe internet poţi deveni maestru în câteva săptămâni sau luni într-o mulţime de sisteme. Există oameni care au luat chiar 2, 3 măestrii pe zi. Nu e de mirare că există atâţia maeştri cu multe diplome şi lipsiţi de cunoaştere.
Vă voi prezenta, în continuare, problemele care pot apărea în timpul acordajelor la distanţă. În primul rând, trebuie să luăm în considerare lipsa de cunoaştere a celui ce urmează să fie iniţiat. Procedeul e simplu. După acordaj, ţi se trimite un manual pe email. Nu există niciun maestru de Qi-Qong sau vreun creştin care să fi învăţat din cărţi. Nu am văzut încă un manual de Reiki care să te înveţe mai mult decât înveţi din experienţa personală sau din practică. “Vânătorilor” de diplome ţin să le amintesc că ceea ce contează nu este numărul de diplome sau de sisteme Reiki, ci ceea ce pot face cu ele. Oamenii nu apreciază lucrurile pe care le obţin prea uşor sau pe gratis. De exemplu, dacă primesc un acordaj pe Shamballa Reiki (unul dintre cele mai importante sisteme Reiki) şi apoi trec la alt sistem înainte de a învăţa tehnicile de meditaţie sau lucrul cu energia şi cu simbolurile primite, totul e în zadar. Practicarea altor sisteme sau răsfoirea unor manuale nu mă face un maestru adevărat.
Pe de altă parte, trebuie să luăm în cosiderare partea spirituală a unei iniţieri. Toate acordajele Reiki te ajută să te înaţi la un alt nivel karmic. Poţi ajunge până în cerul 10 într-o secundă deoarece sunt schimbări, datorii karmice, creşterea nivelului de conştiinţă astfel încât, în cele din urmă, poţi evolua. Aici, maestrul are un rol crucial deoarece el/ea trebuie să ştie dacă şi când elevul este pregătit să meargă mai departe sau dacă el/ea ar trebui să mai aştepte. Suntem diferiţi şi astfel este şi ritmul în care evoluăm. Primirea de acordaje de trei ori pe zi nu va face decât să ne accelereze karma, aşadar datoriile pe care le avem de plătit. În astfel de cazuri, unii pot plăti prin suferinţă: boală, accident, pierderea casei sau a locului de muncă, despărţiri, faliment. Unii ar putea da vina pe Reiki pentru aceste eşecuri deoarece, ca multe lucruri care sunt făcute fără discernământ, poate merge rău. De exemplu, mâncarea nu e periculoasă dar sunt oameni care se îmbolnăvesc deoarece exagerează de sărbători.
Un alt motiv pentru problemele cauzate de acordajele la distanţă este criza de videcare. Timp de 21 de zile, cât durează această criză, nu trebuie făcute alte acordaje. De ce vrea cineva să facă 10 acordaje într-o lună? Răspunsul e ignoranţa, neştiinţa şi lipsa de interes. În timpul acordajului, creşte vibraţia şi, timp de 21 de zile, corpul fizic şi cel energetic trebuie aduse la acelaşi nivel vibraţional. Dacă facem prea multe acordaje într-un anumit interval de timp, vibraţia creşte brusc. Astfel, criza de vindecare datorată eliminării reziduurilor toxice, energiilor negative şi entităţilor din corp va fi foarte dură. După cum a spus Iisus: „Nu puteţi turna vin nou în butoi vechi”, mai întâi trebuie să curăţăm butoaiele, altfel ne putem face rău singuri. Gândiţi-vă altfel. Cum putem încălzi mâinile îngheţate? În niciun caz nu le punem în apă fierbinte.
O altă problemă pe care o ridică acordajele la distanţă se referă la maeştrii Reiki care preiau karma elevului la fiecare iniţiere. Principiul e simplu, după cum a spus Iisus: cel puternic ar trebui să îndepărteze povara celui slab. În consecinţă, fiecare maestru preia o parte din karma studentului, pentru ca, apoi, să se înalţe. Gândiţi-vă la cei care fac 20 de acordaje pe zi, 30 de zile pe lună, în total 600 de acordaje în fiecare lună, în timpul cărora preiau probleme karmice, la care se adaugă propria lor karmă. Nu e de mirare că ei şi familiile lor au probleme. Cineva trebuie să plătească, iar dacă nu faci altceva decât să preiei karma altora şi nu ştii cum vei plăti, ce vei face mai departe?
Fiecare maestru are o limită în ceea ce priveşte numărul de iniţieri pe care le poate face. Dacă trece acea limită, a dat de necaz. Când aud despre datorii karmice, oamenii o iau la fugă. Sunt multe opinii referitoare la karmă, dar dacă sunteţi informaţi, ar trebui să le spuneţi oamenilor ce se întâmplă cu ei.
În ultimul rând, vreau să vă amintesc că ceea ce vă face buni maestri Reiki sau terapeuti de succes nu este numărul de iniţieri primite. Ceea ce contează cu adevărat este să oferi oamenilor din darurile primite de la divinitate. Numai asa poti evita eticheta de colecţionar.

traducere dupa maestrul Constantin Gheorghiţă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Despre mine

Bucuresti, Romania
Sunt unii care considera ca sunt atat de multe de zis despre mine incat as putea scrie un roman. Eu prefer sa extrag esenta din tulpina vietii. Copilaria mi-am petrecut-o citind si pictand. De mica mi-a placut arta. Dupa multe puseuri adolescentine, am absolvit cursurile liceului de arta din Bacau, la sectia de grafica a profesorului Marciuc, om de caracter si artist incontestabil. Anul 2000 m-a gasit in focurile examenului de admitere la facultatea de litere. Urma sa imi dezvolt a doua pasiune: literatura. Dezamagirile asternute de-a lungul a 4 ani de studiu m-au colpesit intr-atat incat am hotarat sa imi indrept pasii spre capitala. In octombrie 2006 savuram privilegiul de a studia cu directori la mari agentii de publicitate din Bucuresti care mi-au deschis mintea si noi perspective. Am terminat, astfel si masteratul in campanii de comunicare. Acum fac ceea ce am invatat: scriu. Sunt practicanta reiki si, totodata, studenta la psihologie. Consider ca un adevarat terapeut nu se limiteaza doar la studiul psihicului uman, ci trece spre ceea ce e dincolo de el.