traducere după un articol de William Lee Rand
O chestiune cu care mulţi practicanţi Reiki nu sunt familiarizaţi este preluarea energiei negative a pacientului. Motivul pentru care nu este un fenomen care se petrece prea des este că, în timpul unei şedinţe, cei mai mulţi dintre terapeuţi nu îşi folosesc energia peronală, ci doar energia Reiki. Atât timp cât terapeutul nu apelează la propria-i energie, energia negativă a pacientului nu poate fi asimilată de el. Totuşi, dacă o şedinţă Reiki nu se desfăşoară normal sau dacă practicantul are o mare empatie, e posibil să preia o parte din energia negativă a clientului.
La începuturile practicării acestei metode în vestul Statelor Unite, studenţii erau învăţaţi că este imposibil ca un practicant să preia energia negativă a celui tratat. Dar au rămas, totuşi, câţiva care acuzau dureri şi alte sentimente negative sau chiar scăderea vibraţiei după ce acordau un tratament Reiki. Unii chiar susţineau că preiau simptomele pacientului.
De vreme ce această exprienţă nu trebuia să aibă loc, iar studenţii nu erau îndrumaţi în acest sens, mulţi dintre maeştri i-au negat existenţa, afirmând că provine din imaginaţia practicantului. Însă au fost alţii care au realizat că este vorba de o experienţă care furnizează o descriere mai corectă a realităţii decât ceea ce se întâmplă în timpul şedinţei şi că este ceva care lipseşte din cursurile de Reiki. A fost vorba de o conştientizare care a inspirat o investigare amănunţită a modului în care funcţionează şedinţele de Reiki şi dezvoltarea unor metode care să împiedice transmiterea energiei negative de la practicant la client.
O descoperire ştiinţifică recentă în studiul creierului uman poate face lumină asupra modului în care practicanţii pot fi influenţaţi de energia negativă a clientului. S-a descoperit, în creier, existenţa unor celule specializate numite neuroni oglindă. Aceştia sunt localizaţi în cortexul premotor şi în cortexul parietal inferior şi se presupune că asistă la procesul de învăţare ajutându-ne să mimăm ceea ce fac alţii. Se crede, de asemenea, că joacă un rol important prin faptul că ne ajută să înţelegem modul în care alţii gândesc şi simt şi, din acest motiv, pot juca un rol în declanşarea empatiei.
Unii dintre practicanţii Reiki care preiau simptomele clienţilor susţin, totodată, că sunt foarte empatici. Se crede că empatia este, de obicei, stimulată prin impresiuni senzoriale, dar descrierea făcută de anumiţi practicanţi vizavi de experienţele lor indică faptul că empatia lor poate fi stimulată prin conectarea directă la câmpul energetic al clientului.
Această posibilitate este validată de studii ştiinţifice descrise în lucrarea intitulată “The Electricity of Touch: Detection and measurement of cardiac energy exchange between people.” Aceste studii demonstrează, printre altele, că stratul energetic creat de bătăile de inimă ale unei persoane poate influenţa undele creierului unei alte persoane din apropiere. Mai mult decât atât, se crede că aura energetică a inimii poate cuprinde informaţii subtile referitoare la sănătatea unei persoane care pot fi comunicate altora prin acest proces.
Pe baza acestei informaţii, un practician cu un răspuns empatic mai senzitiv ar putea mima simptomele negative ale unui client şi prelua energia negativă a acestuia doar pe baza interacţiunii dintre câmpurile energetice. S-a presupus, totodată, că intenţia cuiva poate avea un efect asupra puterii şi senzitivităţii câmpului energetic, crescând şi descrescând, astfel, sensibilitatea energetică dintre oameni şi furnizând o soluţie pentru toţi cei care preiau energia negativă a unei persoane.
În cazurile în care energia negativă a clientului are o influenţă adversă asupra practicantului, principalele cauze sunt mixtiunea dintre energia personală a practicantului şi procesul de vindecare şi un răspuns empatic şi senzitiv. Atunci când facem un tratament Reiki, nu este necesar să ne folosim propria energie şi/sau un răspuns empatic faţă de client deoarece energia Reiki este cea care asigură vindecarea. Plecând de la acest punct de vedere, au fost dezvoltate metode eficiente pentru a împiedica practicanţii sensibili de a mai prelua energia negativă a clienţilor.
În continuare, vă prezint o metodă eficientă folosită pentru a preveni curgerea de energie negativă şi pentru a crea un drum deschis energiei Reiki. Folosirea sa este recomandată tuturor practicanţilor de Reiki.
● Înainte de începerea şedinţei, spuneţi o rugăciune în care să cereţi ca egoul şi energia personală să fie lăsate la o parte pentru a nu fi implicate în procesul de vindecare, ci doar energia Reiki să curgă, pură, spre client, prin intermediul vostru.
● Desenaţi, în palme, simbolurile Reiki, inclusiv simbolul puterii şi orice simbol de maestru pe care îl aveţi.
● Apoi desenaţi un cho-ku-rei mare în zona trunchiului şi câte un cho-ku-rei mic pe fiecare chakră.
● Puneţi mâinile pe picioare şi oferiţi-vă Reiki în timp ce repetaţi aceste afirmaţii: Mă înconjur complet cu pura lumină Reiki. Mă înconjur complet cu pura lumină Reiki. Mă înconjur complet cu pura lumină Reiki.
● Începeţi şedinţa de terapie.
● La sfârşitul şedinţei, purificaţi încăperea şi curăţaţi-vă prin procedeul numit Kenyoku (duşul uscat).
Este un proces puternic, iar utilizarea lui repetată îi va mări eficienţa.
Dacă această tehnică nu funcţionează bine şi încă mai preluaţi energia negativă a clientului, cel mai probabil soluţia există în interiorul vostru, la un nivel mai profund şi este nevoie de o abordare mai directă. Câmpul vostru energetic poate fi slăbit în unele locuri, ceea ce permite energiei negative să treacă de la client la voi pentru a vă afecta negativ. Această slăbire a câmpului este de obicei în legătură cu un dezechilibru de personalitate şi cu mintea subconştientă.
Pe de o parte, această slăbire se poate produce atunci când practicantul simte o nevoie puternică de a trata clientul. În acest caz, o parte din energia sa personală poate participa la procesul de vindecare, vlăguind câmpul energetic al practicantului şi deschizând o cale pentru ca energia negativă a clientului să se îndrepte spre el. În alte cazuri, conştient sau inconştient, practicantul poate dori să preia energia negativă a clientului, ca modalitate de facilitare a vindecării, deschizând, astfel, o cale. Un alt mod prin care se poate realiza transferul de energie negativă de la pacient la practicant este atunci când acesta din urmă, prin personalitatea sa, doreşte să-şi limiteze unele aspecte ale vieţii. Această parte a personalităţii lui poate alege să preia energia negativă a clientului pentru a-şi îndeplini scopul. Acestea sunt câteva explicaţii; ar putea fi şi altele, dar mergând pe această linie, vă puteţi face o idee despre motivele şi cauzele pentru care ar putea avea loc acest transfer.
Dacă simţiţi că aveţi astfel de probleme, localizaţi zona slăbită din câmpul vostru energetic folosind tehnici ca scanarea sau Reiji ho sau spuneţi o rugăciune în care să cereţi călăuzire în aflarea cauzei acelei probleme.
Odată ce aţi localizat zona, folosiţi Reiki pentru a o vindeca. Aceasta poate însemna doar plasarea mâinilor pe locul respectiv sau includerea unor simboluri Reiki cum ar fi simbolul puterii, cel mental-emoţional sau simbolurile de maestru, perierea aurei, o sintonie de vindecare sau oricare alte tehnici Reiki de care dispuneţi sau spre care sunteţi ghidaţi. Totodată, este important să primim tratamente de la alţii. Acest proces poate necesita şedinţe repetate dar, pe măsură ce continuaţi, acea parte a câmpului vostru energetic care permite pătrunderea energiei negative se va trata pe parcurs, până ce vindecarea va fi completă.
Reiki este o tehnică eficientă. Atunci când este practicată corect, poate oferi clientului rezultate uimitoare şi poate fi, totodată, o binecuvântare pentru cel care o practică. Respectarea acestor îndrumări va crea condiţiile necesare pentru atingerea stării de sănătate şi pentru succesul terapiei prin Reiki. Fiţi binecuvântaţi prin bucuria de a lucra cu Reiki şi prin angajamentul de a-i ajuta pe alţii.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Despre mine
- Ennia
- Bucuresti, Romania
- Sunt unii care considera ca sunt atat de multe de zis despre mine incat as putea scrie un roman. Eu prefer sa extrag esenta din tulpina vietii. Copilaria mi-am petrecut-o citind si pictand. De mica mi-a placut arta. Dupa multe puseuri adolescentine, am absolvit cursurile liceului de arta din Bacau, la sectia de grafica a profesorului Marciuc, om de caracter si artist incontestabil. Anul 2000 m-a gasit in focurile examenului de admitere la facultatea de litere. Urma sa imi dezvolt a doua pasiune: literatura. Dezamagirile asternute de-a lungul a 4 ani de studiu m-au colpesit intr-atat incat am hotarat sa imi indrept pasii spre capitala. In octombrie 2006 savuram privilegiul de a studia cu directori la mari agentii de publicitate din Bucuresti care mi-au deschis mintea si noi perspective. Am terminat, astfel si masteratul in campanii de comunicare. Acum fac ceea ce am invatat: scriu. Sunt practicanta reiki si, totodata, studenta la psihologie. Consider ca un adevarat terapeut nu se limiteaza doar la studiul psihicului uman, ci trece spre ceea ce e dincolo de el.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu