marți, 27 octombrie 2009

Pe drumul evoluţiei spirituale (1)

Sâmbătă, 24 octombrie, am avut ocazia de a participa la a şasea ediţie a întrunirii cititorilor revistei "Cosmos". Printre gazdele evenimentului de la sala Dalles trebuie amintit Virgil Marcu, redactor la revista "Cosmos" şi mesager cu har al lumii astrale.

Totul e în mişcare
Orice spirit se mişcă în interiorul unui sistem care e Creaţia, care şi ea este în mişcare. Trupul, chiar inert fiind, este tot în mişcare, atât timp cât are un câmp care vibrează continuu. Maeştrii tibetani sunt de părere că, atunci când suntem într-o stare de meditaţie profundă, stăm nemişcaţi. Astfel se naşte întrebarea: "Dacă spiritul vibrează fără încetare, medităm cu adevărat sau ne aflăm într-o altă stare nedefinită încă?"

"Dacă reuşeşti să fii conştient de clipa dintre clipe, ai făcut un salt uriaş"
Aş dori să mă axez acum pe unele aspecte aşe discuţiei care merită menţionate, atât în scopul evoluţiei spirituale, cât şi pentru satisfacerea anumitor curiozităţi care devin tot mai accentuate cu trecerea timpului. În viaţa noastră de zi cu zi, uităm de lucrurile care contează cu adevărat. Uităm că e bine să ne spălăm pe mâini şi pe faţă cu dragoste în fiecare dimineaţă când ne trezim, că e bine să avem grijă de picioarele fără de care nu am putea merge, de ochii fără de care nu am putea vedea, de mâinile fără de care nu ne-am putea îmbrăţişa, de sufletul fără de care nu am putea simţi. Uităm că simplul gând negativ aruncat asupra cuiva crează un string între noi şi persoana respectivă prin care se întoarce asupra noastră tot ceea ce transmitem, orbiţi de ură şi de ignoranţă. Desigur, e nevoie de multă atenţie şi voinţă pentru a trăi conform legilor universale pe care unii nu le cunosc, alţii le cunosc şi le ignoră cu bună ştiinţă, iar alţii, şi aceştia cred că formează majoritatea, pur şi simplu nu sunt capabili de a fi, în fiecare moment al vieţii, în armonie cu ei înşişi şi cu planul astral. Este un proces care se învaţă prin exerciţiu. Budha spunea: "Dacă reuşeşti să fii conştient de clipa dintre clipe, ai făcut un salt uriaş".

Principiul dualităţii
Aş vrea să revin acum cu unele completări la un subiect despre care am mai discutat într-unul dintre materialele mele şi anume "Cunoaştere şi misticism". Am observat că oamenii, în special cei aflaţi pe drumul evoluţiei spirituale, au tendinţa de a respinge partea negativă din interiorul lor şi de a-şi îndrepta atenţia spre latura lor pozitivă. Atât timp cât suntem făuriţi din bine şi rău, lumină şi umbră, yin şi yang, câtă vreme lumea va evolua pe principiul dualităţii, ce ne rămâne de făcut este să acceptăm umbra din noi şi să o utilizăm în anumite conjuncturi, atunci când este cazul, la fel cum trebuie să afcem şi cu lumina. Vorbim de echilibru, fără a şti încă ce este el. Dacă vrem să ajungem la un echilibru al celor două elemente, trebuie mai întâi să recunoaştem existenţa celui negativ, să o acceptăm şi să o integrăm fiinţei noastre. Dacă renunţăm la cealaltă jumătate, nu am mai fi întregi. E un raţionament simplu.
Iar dacă tot ne dorim să atingem iluminarea, trebuie să ştim că orice faptă rea este anihilată de o faptă bună. Karma negativă se arde prin generarea unei karme pozitive numită şi dharmă. Da, există şi aşa ceva. Orice faptă bună pe care o săvârşim din suflet şi necondiţionat şterge o parte din karmă. În final, ciclul reîncarnărilor este rupt şi noi ne continuăm evoluţia îhn planul astral. Însă până aici e un drum lung de parcurs. Chiar şi în cazul în care ne punem întreaga viaţă în slujba binelui, vor mai fi necesare alte câteva vieţi pentru ca beneficiarii acţiunilor noastre pozitive să ne poată răsplăti.
Reveind la principiul dualitatatii, trebuie să ştiţi că anul 2012 va aduce cu sine dispariţia celor două concepte de bine şi rău şi revenirea la Tot, la Unitate, ca urmare a vibraţiei crescute a planetei. Lucrurile nu vor mai fi catalogate drept bune sau rele, ci unitare. Este bine să fim pregătiţi pentru acest măreţ moment în care fiecare gând, fiecare acţiune, fiecare emoţie nu va mai putea fi clasificată în niciun fel, fiind doar ceea ce este. Şi atunci, în 2012, cei ce au atins un anumit nivel spiritual îşi vor putea schimba destinul.

marți, 20 octombrie 2009

Ierarhia chakrelor

Chakrele au o ierarhie similară "Piramidei nevoilor" a lui Abraham Maslow.

Chakra 1 corespunde siguranţei şi securităţii.
Chakra 2 corespunde energiei sexuale, a procreării şi creativităţii.
Chakra 3 corespunde expresiei emoţionale.
Chakra 4 corespunde sentimentului de iubire.
Chakra 5 corespunde comunicării.
Chakra 6 corespunde conştiinţei şi înţelepciunii.
Chakra 7 corespunde spiritualitatii.

Acordajele pe internet

În privinţa acordajelor pe internet, pot apărea o serie de probleme. Nu trebuie să blamăm Reiki pentru asta sau orice alt sistem şi nici pe maeştrii care fac acordajele. Greşeala constă, probabil, în lipsa de cunoaştere a acestor maeştri.
Pentru unii, astfel de acordaje pot părea foarte atrăgătoare la prima vedere, de vreme ce nu trebuie să plătească sau să depună vreun efort pentru ele. Prin urmare, pe internet poţi deveni maestru în câteva săptămâni sau luni într-o mulţime de sisteme. Există oameni care au luat chiar 2, 3 măestrii pe zi. Nu e de mirare că există atâţia maeştri cu multe diplome şi lipsiţi de cunoaştere.
Vă voi prezenta, în continuare, problemele care pot apărea în timpul acordajelor la distanţă. În primul rând, trebuie să luăm în considerare lipsa de cunoaştere a celui ce urmează să fie iniţiat. Procedeul e simplu. După acordaj, ţi se trimite un manual pe email. Nu există niciun maestru de Qi-Qong sau vreun creştin care să fi învăţat din cărţi. Nu am văzut încă un manual de Reiki care să te înveţe mai mult decât înveţi din experienţa personală sau din practică. “Vânătorilor” de diplome ţin să le amintesc că ceea ce contează nu este numărul de diplome sau de sisteme Reiki, ci ceea ce pot face cu ele. Oamenii nu apreciază lucrurile pe care le obţin prea uşor sau pe gratis. De exemplu, dacă primesc un acordaj pe Shamballa Reiki (unul dintre cele mai importante sisteme Reiki) şi apoi trec la alt sistem înainte de a învăţa tehnicile de meditaţie sau lucrul cu energia şi cu simbolurile primite, totul e în zadar. Practicarea altor sisteme sau răsfoirea unor manuale nu mă face un maestru adevărat.
Pe de altă parte, trebuie să luăm în cosiderare partea spirituală a unei iniţieri. Toate acordajele Reiki te ajută să te înaţi la un alt nivel karmic. Poţi ajunge până în cerul 10 într-o secundă deoarece sunt schimbări, datorii karmice, creşterea nivelului de conştiinţă astfel încât, în cele din urmă, poţi evolua. Aici, maestrul are un rol crucial deoarece el/ea trebuie să ştie dacă şi când elevul este pregătit să meargă mai departe sau dacă el/ea ar trebui să mai aştepte. Suntem diferiţi şi astfel este şi ritmul în care evoluăm. Primirea de acordaje de trei ori pe zi nu va face decât să ne accelereze karma, aşadar datoriile pe care le avem de plătit. În astfel de cazuri, unii pot plăti prin suferinţă: boală, accident, pierderea casei sau a locului de muncă, despărţiri, faliment. Unii ar putea da vina pe Reiki pentru aceste eşecuri deoarece, ca multe lucruri care sunt făcute fără discernământ, poate merge rău. De exemplu, mâncarea nu e periculoasă dar sunt oameni care se îmbolnăvesc deoarece exagerează de sărbători.
Un alt motiv pentru problemele cauzate de acordajele la distanţă este criza de videcare. Timp de 21 de zile, cât durează această criză, nu trebuie făcute alte acordaje. De ce vrea cineva să facă 10 acordaje într-o lună? Răspunsul e ignoranţa, neştiinţa şi lipsa de interes. În timpul acordajului, creşte vibraţia şi, timp de 21 de zile, corpul fizic şi cel energetic trebuie aduse la acelaşi nivel vibraţional. Dacă facem prea multe acordaje într-un anumit interval de timp, vibraţia creşte brusc. Astfel, criza de vindecare datorată eliminării reziduurilor toxice, energiilor negative şi entităţilor din corp va fi foarte dură. După cum a spus Iisus: „Nu puteţi turna vin nou în butoi vechi”, mai întâi trebuie să curăţăm butoaiele, altfel ne putem face rău singuri. Gândiţi-vă altfel. Cum putem încălzi mâinile îngheţate? În niciun caz nu le punem în apă fierbinte.
O altă problemă pe care o ridică acordajele la distanţă se referă la maeştrii Reiki care preiau karma elevului la fiecare iniţiere. Principiul e simplu, după cum a spus Iisus: cel puternic ar trebui să îndepărteze povara celui slab. În consecinţă, fiecare maestru preia o parte din karma studentului, pentru ca, apoi, să se înalţe. Gândiţi-vă la cei care fac 20 de acordaje pe zi, 30 de zile pe lună, în total 600 de acordaje în fiecare lună, în timpul cărora preiau probleme karmice, la care se adaugă propria lor karmă. Nu e de mirare că ei şi familiile lor au probleme. Cineva trebuie să plătească, iar dacă nu faci altceva decât să preiei karma altora şi nu ştii cum vei plăti, ce vei face mai departe?
Fiecare maestru are o limită în ceea ce priveşte numărul de iniţieri pe care le poate face. Dacă trece acea limită, a dat de necaz. Când aud despre datorii karmice, oamenii o iau la fugă. Sunt multe opinii referitoare la karmă, dar dacă sunteţi informaţi, ar trebui să le spuneţi oamenilor ce se întâmplă cu ei.
În ultimul rând, vreau să vă amintesc că ceea ce vă face buni maestri Reiki sau terapeuti de succes nu este numărul de iniţieri primite. Ceea ce contează cu adevărat este să oferi oamenilor din darurile primite de la divinitate. Numai asa poti evita eticheta de colecţionar.

traducere dupa maestrul Constantin Gheorghiţă

joi, 8 octombrie 2009

Preluarea energiei negative în timpul unui tratament Reiki

traducere după un articol de William Lee Rand

O chestiune cu care mulţi practicanţi Reiki nu sunt familiarizaţi este preluarea energiei negative a pacientului. Motivul pentru care nu este un fenomen care se petrece prea des este că, în timpul unei şedinţe, cei mai mulţi dintre terapeuţi nu îşi folosesc energia peronală, ci doar energia Reiki. Atât timp cât terapeutul nu apelează la propria-i energie, energia negativă a pacientului nu poate fi asimilată de el. Totuşi, dacă o şedinţă Reiki nu se desfăşoară normal sau dacă practicantul are o mare empatie, e posibil să preia o parte din energia negativă a clientului.

La începuturile practicării acestei metode în vestul Statelor Unite, studenţii erau învăţaţi că este imposibil ca un practicant să preia energia negativă a celui tratat. Dar au rămas, totuşi, câţiva care acuzau dureri şi alte sentimente negative sau chiar scăderea vibraţiei după ce acordau un tratament Reiki. Unii chiar susţineau că preiau simptomele pacientului.

De vreme ce această exprienţă nu trebuia să aibă loc, iar studenţii nu erau îndrumaţi în acest sens, mulţi dintre maeştri i-au negat existenţa, afirmând că provine din imaginaţia practicantului. Însă au fost alţii care au realizat că este vorba de o experienţă care furnizează o descriere mai corectă a realităţii decât ceea ce se întâmplă în timpul şedinţei şi că este ceva care lipseşte din cursurile de Reiki. A fost vorba de o conştientizare care a inspirat o investigare amănunţită a modului în care funcţionează şedinţele de Reiki şi dezvoltarea unor metode care să împiedice transmiterea energiei negative de la practicant la client.

O descoperire ştiinţifică recentă în studiul creierului uman poate face lumină asupra modului în care practicanţii pot fi influenţaţi de energia negativă a clientului. S-a descoperit, în creier, existenţa unor celule specializate numite neuroni oglindă. Aceştia sunt localizaţi în cortexul premotor şi în cortexul parietal inferior şi se presupune că asistă la procesul de învăţare ajutându-ne să mimăm ceea ce fac alţii. Se crede, de asemenea, că joacă un rol important prin faptul că ne ajută să înţelegem modul în care alţii gândesc şi simt şi, din acest motiv, pot juca un rol în declanşarea empatiei.

Unii dintre practicanţii Reiki care preiau simptomele clienţilor susţin, totodată, că sunt foarte empatici. Se crede că empatia este, de obicei, stimulată prin impresiuni senzoriale, dar descrierea făcută de anumiţi practicanţi vizavi de experienţele lor indică faptul că empatia lor poate fi stimulată prin conectarea directă la câmpul energetic al clientului.

Această posibilitate este validată de studii ştiinţifice descrise în lucrarea intitulată “The Electricity of Touch: Detection and measurement of cardiac energy exchange between people.” Aceste studii demonstrează, printre altele, că stratul energetic creat de bătăile de inimă ale unei persoane poate influenţa undele creierului unei alte persoane din apropiere. Mai mult decât atât, se crede că aura energetică a inimii poate cuprinde informaţii subtile referitoare la sănătatea unei persoane care pot fi comunicate altora prin acest proces.

Pe baza acestei informaţii, un practician cu un răspuns empatic mai senzitiv ar putea mima simptomele negative ale unui client şi prelua energia negativă a acestuia doar pe baza interacţiunii dintre câmpurile energetice. S-a presupus, totodată, că intenţia cuiva poate avea un efect asupra puterii şi senzitivităţii câmpului energetic, crescând şi descrescând, astfel, sensibilitatea energetică dintre oameni şi furnizând o soluţie pentru toţi cei care preiau energia negativă a unei persoane.

În cazurile în care energia negativă a clientului are o influenţă adversă asupra practicantului, principalele cauze sunt mixtiunea dintre energia personală a practicantului şi procesul de vindecare şi un răspuns empatic şi senzitiv. Atunci când facem un tratament Reiki, nu este necesar să ne folosim propria energie şi/sau un răspuns empatic faţă de client deoarece energia Reiki este cea care asigură vindecarea. Plecând de la acest punct de vedere, au fost dezvoltate metode eficiente pentru a împiedica practicanţii sensibili de a mai prelua energia negativă a clienţilor.

În continuare, vă prezint o metodă eficientă folosită pentru a preveni curgerea de energie negativă şi pentru a crea un drum deschis energiei Reiki. Folosirea sa este recomandată tuturor practicanţilor de Reiki.

● Înainte de începerea şedinţei, spuneţi o rugăciune în care să cereţi ca egoul şi energia personală să fie lăsate la o parte pentru a nu fi implicate în procesul de vindecare, ci doar energia Reiki să curgă, pură, spre client, prin intermediul vostru.
● Desenaţi, în palme, simbolurile Reiki, inclusiv simbolul puterii şi orice simbol de maestru pe care îl aveţi.
● Apoi desenaţi un cho-ku-rei mare în zona trunchiului şi câte un cho-ku-rei mic pe fiecare chakră.
● Puneţi mâinile pe picioare şi oferiţi-vă Reiki în timp ce repetaţi aceste afirmaţii: Mă înconjur complet cu pura lumină Reiki. Mă înconjur complet cu pura lumină Reiki. Mă înconjur complet cu pura lumină Reiki.
● Începeţi şedinţa de terapie.
● La sfârşitul şedinţei, purificaţi încăperea şi curăţaţi-vă prin procedeul numit Kenyoku (duşul uscat).

Este un proces puternic, iar utilizarea lui repetată îi va mări eficienţa.
Dacă această tehnică nu funcţionează bine şi încă mai preluaţi energia negativă a clientului, cel mai probabil soluţia există în interiorul vostru, la un nivel mai profund şi este nevoie de o abordare mai directă. Câmpul vostru energetic poate fi slăbit în unele locuri, ceea ce permite energiei negative să treacă de la client la voi pentru a vă afecta negativ. Această slăbire a câmpului este de obicei în legătură cu un dezechilibru de personalitate şi cu mintea subconştientă.

Pe de o parte, această slăbire se poate produce atunci când practicantul simte o nevoie puternică de a trata clientul. În acest caz, o parte din energia sa personală poate participa la procesul de vindecare, vlăguind câmpul energetic al practicantului şi deschizând o cale pentru ca energia negativă a clientului să se îndrepte spre el. În alte cazuri, conştient sau inconştient, practicantul poate dori să preia energia negativă a clientului, ca modalitate de facilitare a vindecării, deschizând, astfel, o cale. Un alt mod prin care se poate realiza transferul de energie negativă de la pacient la practicant este atunci când acesta din urmă, prin personalitatea sa, doreşte să-şi limiteze unele aspecte ale vieţii. Această parte a personalităţii lui poate alege să preia energia negativă a clientului pentru a-şi îndeplini scopul. Acestea sunt câteva explicaţii; ar putea fi şi altele, dar mergând pe această linie, vă puteţi face o idee despre motivele şi cauzele pentru care ar putea avea loc acest transfer.

Dacă simţiţi că aveţi astfel de probleme, localizaţi zona slăbită din câmpul vostru energetic folosind tehnici ca scanarea sau Reiji ho sau spuneţi o rugăciune în care să cereţi călăuzire în aflarea cauzei acelei probleme.

Odată ce aţi localizat zona, folosiţi Reiki pentru a o vindeca. Aceasta poate însemna doar plasarea mâinilor pe locul respectiv sau includerea unor simboluri Reiki cum ar fi simbolul puterii, cel mental-emoţional sau simbolurile de maestru, perierea aurei, o sintonie de vindecare sau oricare alte tehnici Reiki de care dispuneţi sau spre care sunteţi ghidaţi. Totodată, este important să primim tratamente de la alţii. Acest proces poate necesita şedinţe repetate dar, pe măsură ce continuaţi, acea parte a câmpului vostru energetic care permite pătrunderea energiei negative se va trata pe parcurs, până ce vindecarea va fi completă.

Reiki este o tehnică eficientă. Atunci când este practicată corect, poate oferi clientului rezultate uimitoare şi poate fi, totodată, o binecuvântare pentru cel care o practică. Respectarea acestor îndrumări va crea condiţiile necesare pentru atingerea stării de sănătate şi pentru succesul terapiei prin Reiki. Fiţi binecuvântaţi prin bucuria de a lucra cu Reiki şi prin angajamentul de a-i ajuta pe alţii.

vineri, 3 iulie 2009

Cunoaştere şi misticism

Există două moduri prin care putem ajunge la esenţa divină: prin cunoaştere şi prin misticism. Dacă prima iţi oferă avantajul de a a-i aduce pe toţi aproape de adevărul revelat prin cunoaştere, experienţa mistică este individualizată. Spre deosebire de cel ce aduce individul, prin torsiuni gnoseologice, la un nivel superior de înţelegere, intervenind, astfel, în existenţa unei întregi comunităţi, misticul nu este capabil de a oferi extazul care deschide calea către divinitate. El îşi poate oferi doar sieşi, prin înălţare divină, revelaţia dumnezeiască, neavând cheia care deschide lacătul înţelepciunii. Închis în cămăruţa unui ocultism care se vrea a fi complet şi redundand, el refuză orice intervenţie din exterior ce l-ar putea plasa undeva între cer şi pământ, adică pe calea de mijloc. Confucius a enunţat această doctrină cu mult timp în urmă, numind-o, pe bună dreptate, „Virtutea cea mai de seamă". Iar dacă filosoful antic şi-a construit teoria pornind de la aspectele exterioare ale vieţii pe principiul neîncălcării principiilor, ar trebui să admitem posibilitatea şi, de fapt, obligativitatea aplicării sale în forul interior al fiinţei. Budha, Iisus, Osho şi alţii ca ei nu s-au înălţat la cer şi nici nu au coborât în pământ, ci au reuşit să aducă cele două dimensiuni în inima lor. Iniţiatul ştie că, în componenţa structurii noastre intră gândurile (chakra 6), sentimentele (chakra 4) şi instinctele (chakra 2). Starea de echilibru şi de înţelepciune presupune ridicarea şarpelui kundalini sau a sinelui de la baza coloanei vertebrale în suflet şi coborârea raţiunii la acelaşi nivel pentru a deveni un tot, principiu ce poate fi aplicat şi la nivel de macrocosmos. A gândi, a simţi şi a re(acţiona) nu vor mai fi, astfel, in contradicţie şi ne vor propulsa pe treapta cea mai de sus a înţelegerii divine. Teama misticului relativ la dimensiunile inferioare şi refugierea lui în planurile superioare vine din ignoranţă, el fiind lipsit de acel fundament gnoseologic care ar trebui să se afle la baza oricăror experienţe extrasenzorile. El refuză cunoaşterea, refuzându-şi, de fapt, dreptul la iniţiere. Pe de altă parte, educaţia în spiritul bisericii creştine care proslăveşte raiul şi condamnă iadul, inducând misticului, încă din fragedă copilărie, închipuirea terifiantă a flăcărilor iadului, îl determină pe acesta să refuze orice religie sau convingere care mizează pe contopirea celor două dimensiuni în fiinţa noastră. Metafizica chineză a intuit-o foarte bine: yin şi yang sunt cele două forţe primordiale ce intră în alcătuirea universului. Ceea ce nu a înţeles misticul este că, atâta vreme cât vom persista în a separa yin şi yang, nu putem spera să-i atingem şi nu vom avea acces deplin la plenitudinea universului.
Refuzând calea de mijloc, misticul intră în conflict cu sine însuşi şi cu divinitatea, a cărei măreţie o proclamă şi o simte cu întreaga fiinţă. Pe de o parte, conflictul la nivel de sine se manifestă prin încercarea chinuită de a-şi înăbuşi dorinţele primare care sunt un obstacol în atingerea extazului mistic. Astfel, el renunţă la carne şi, deci, la plăcerea gustului în favoarea unor experienţe spirituale. A dori şi a face înfăptui îşi pierd, astfel, dreptul de a mai fi pe aceeaşi axă, ceea ce duce la contradicţii în interiorul fiinţei. Este un proces inversat care, altfel, ar trebui să constea în nevoia renunţării la tot ceea ce are o vibraţie scăzută, ca urmare a creşterii vibraţiei corpului energetic. Pe de altă parte, conflictul cu divinitatea se manifestă în momentul afirmării egoului a cărui putere este direct proporţională cu slăbirea legăturii celor 3 elemente: minte, suflet, instincte. El îşi atribuie, atunci, nişte merite care nu îi aparţin şi începe a vedea manifestarea graţiei divine doar prin intermediul propriei fiinţe, singura capabilă de a accede la spiritualitate. VOINŢA DIVINĂ se transformă, astfel, în VOINŢA MEA, ceea ce e o încălcare a principiilor divine şi o derogare de la legile iniţiatului. Acesta din urmă cunoaşte vibraţia planetei şi energia liniştitoare pe care o poate aduce din interiorul pământului pentru a o folosi în procesul de vindecare. El ştie că ceea ce contează nu e modul în care preiei energia şi nici dimensiunea în care o poţi găsi, ci intenţia cu care o foloseşti.
Mergând pe urmele filosofiei chineze şi lăsând în urmă dogmele rigide şi incomplete după care ne-am condus de generaţii, vom avea o şansă la evoluţie. Poate că nu vom deveni sfinţi, dar vom căpăta, cu siguranţă, statutul de „om superior” proslăvit la mijlocul secolului I î. Hr. Este un pas suficient de mare pentru umanitate.

marți, 23 iunie 2009

Extracorporalizarea - prima parte

În viaţa noastră de zi cu zi acordăm importanţă doar celor cinci simţuri: auditiv, vizual, olfactiv, gustativ şi tactil. În drumul nostru neobosit în căutarea bunăstării materiale uităm, de multe ori, că există un al şaselea simţ cu ajutorul căruia putem percepe existenţa lumii spirituale şi interpreta, totdată, într-un mod evoluat lumea actuală. Unii se nasc cu o predispoziţie spre fenomenele oculte; la alţii, e o înclinaţie care se dezvoltă în timp. Nu spun că e mai bine sau mai rău să faci parte dintr-o categorie sau alta. Cineva care şi-a dezvoltat, perseverând, anumite însuşiri evolutive poate fi mai departe pe drumul spiritual decât cineva ale cărui abilităţi au fost mai dezvoltate decât ale altora încă de la naştere, dar de care nu uzitează fie din ignoranţă, fie din incapacitatea de a le conştientiza.
Despre fenomenul extracorporalizării s-a scris prea puţin la noi. El rămâne taina marilor iniţiaţi, aproape inaccesibili nouă. Mai găsim pe ici, pe colo, prin paginile internetului, părerea unui doritor de vibraţii înalte, călător prin sferele superioare şi atât. Ne rămâne nouă opţiunea de a încerca să trăim o experienţă care ne poate satisface setea de cunoaştere spirituală. Dar, ca orice lucru necunoscut de noi, procesul extracorporalizării se învaţă în timp. Puţini ştiu că este vorba de exerciţii care au menirea de a ne creşte vibraţia pentru a putea accede la planul astral. Uneori, însă, nu ai nevoie de aceste exerciţii. Pentru practicanţii terapiilor complementare, totul se desfăşoară în ritmul firesc al evoluţiei spirituale, la fel de firesc ca şi legile universului. Ridicarea vibraţiei nu are drept scop extracorporalizarea, ca în cazul celor care aspiră la asta, dar o precedă. Rezultatul e o experienţă inedită şi fascinantă pentru cel ce reuşeşte să controleze acest fenomen. Taine ascunse ale acestei lumi şi chiar ale unor lumi deocamdată necunoscute, răspunsuri la întrebările care ne frământă, recunoaşterea unor vechi prieteni care nu mai aparţin acestei dimensiuni şi regăsirea ghizilor noştri spirituali, pe toate le poţi regăsi în acel plan de existenţă inaccesibil oamenilor din cauza cufundării în materia grosieră care poartă numele de corp şi de care ne servim pentru a ne îndeplini misiunea.

In continuare va voi relata despre experientele pe care le-am trait in decorporalizare.

marți, 16 iunie 2009

Interviu Patrick Zeigler

Când începem să conştientizăm adevăratul sens al vieţii, putem spune că am ajuns mai aproape de esenţa fiinţei noastre. În acest scop, însă, avem nevoie de oameni care să ne îndrume. Am avut, încă o dată, prilejul de a-l avea printre noi pe Patrick Zeigler, maestru seichim şi mentor spiritual. Metodele pe care le predă la curs ne ajută să realizăm că este suficient să privim în interiorul nostru pentru a-l găsi pe Dumnezeu. El ne-a învăţat că, în drumul nostru spre spiritualitate, nu e nevoie să ne înălţăm spre infinit, ci să aducem infinitul în noi şi să îl simţim cu toată fiinţa. Vibraţia blândă a energiei seichim pe care o emană prin tot corpul ne-a făcut să simţim iubirea şi compasiunea, în încercarea de a transcende limitele perceptibilului. Ce poate fi mai pur şi mai înălţător decât iubirea? Rigorile impuse de un curs bine structurat sunt lăsate deoparte. Ce rămâne e un spectacol fascinant pentru cei ce primesc iniţierea: un spectacol de sunet, lumină, culoare şi iubire. Mergând dincolo de limitele conştiinţei, cele mai ascunse traume vin la suprafaţă pentru a surveni, în cele din urmă, eliberarea. O eliberare completă şi o vindecare profundă. În final, solidaritatea umană triumfă şi, în locul traumelor, se instalează armonia şi iubirea spirituală, care sunt tocmai fundamentele acestei solidarităţi.

R: Cum este structurat cursul dvs?

P: Nu există o structură a cursului deoarece sunt anumite lucruri pe care aş vrea să le predau şi trebuie să văd cum se încadrează în curs. Astăzi, de exemplu, la sfârşit, am făcut dansul infinitului pentru că s-a încadrat bine.

R:. Care este rolul acestui dans?

P: Este un dans pe care l-am învăţat în Sudan şi care este denumit de către sufişti zikir. Mişcarea pe care o facem în timpul dansului ne ajută să simţim energia. Totodată, ne ajută să ne amintim că suntem iluminaţi, că noi şi Dumnezeu formăm un întreg.

R: Dansul are drept urmare dispariţia blocajelor?

P: Da, blocajele dispar atunci când ne mişcăm.

R: Gruparea sufistă este singura care ne poate învăţa acest dans?

P: Experienţa ne poate ajuta să învăţăm acest dans care este, de fapt, o reamintire. Ne putem reaminti visele, ne putem reaminti ce s-a întâmplat cu o seară în urmă, ne putem reaminti că suntem într-o stare de iluminare.

R: De ce este atât de important să ne amintim visele?

P: Este important doar dacă îţi doreşti cu adevărat. Dacă îţi doreşti să înţelegi, să conştientizezi adevărata ta natură care se află în interiorul tău; dacă îţi aminteşti că toate acestea fac parte din tine, atunci e simplu.

R: Din structura cursului dvs. face parte şi meditaţia din Marea Piramidă. Ce ne puteţi spune despre asta?

P: Uneori, îmi spun povestea despre Marea Piramidă în cadrul unei meditaţii. Intrăm cu toţii în interiorul piramidei şi ne aşezăm într-un cerc. Meditaţia constă tocmai în experimentarea a ceea ce am trăit în piramidă.

R: Cât de des este indicat să facem meditaţiile de la curs?

P (râde): Toată ziua şi toată noaptea. Şi vom atinge iluminarea. Putem medita în linişte în metrou sau autobuz. În loc de a sta fără să facem nimic, în loc de a ne gândi la grijile cotidiene, ne putem concentra pe iubire.

R: Ce rol au cele două piramide în meditaţie?

P: Le simţim ca fiind piramide, ceea ce ne ajută să ne concentrăm asupra cerului şi a pământului pentru a le aduce, apoi, în inima noastră. E o bună metodă de concentrare deoarece muchiile lor se întâlnesc într-un punct, iar când formele lor se îmbină, formează o stea. Creăm, astfel, o frumoasă stea în inima noastră. E bine pentru sufletul nostru să o simţim.

R: Nu toţi avem aceeaşi capacitate de vizualizare necesară meditaţiei. Ce putem face, în acest caz, pentru a intra în starea alfa?

P: Unul dintre lucrurile pe care le putem face este respiraţia. Asta ajută. De multe ori, e nevoie chiar de o oră pentru a intra în meditaţie. E un proces mai îndelungat care ne ajută să simţim. Ceea ce simţim e cel mai important aspect.

R: Să ne oprim puţin asupra unui subiect care capătă tot mai multă amploare pe măsură ce ne apropiem de anul 2012. Unele voci susţin că noi toţi influenţăm vibraţia planetei. Este posibil ca o mare scădere a vibraţiei să ne conducă spre sfârşitul lumii? Apocalipsa este menţionată în Biblie, Nostradamus are propriile simboluri în ceea ce astăzi poartă denumirea de „Cartea pierdută”, cercetătorii au găsit influenţe ale intrării pământului în centura fotonică asupra vibraţiei noastre energetice. Ce părere aveţi despre asta? Putem vorbi de un sfârşit al lumii în 2012?

P: Dacă toţi suntem convinşi că Pământul are probleme şi se apropie de un sfârşit, asta vom crea. E posibil să creezi o problemă. Deci va fi adevărat doar dacă vrei să creezi respectiva problemă. Poţi crea tot ceea ce doreşti. Dacă îţi doreşti să creezi sfârşitul lumii, atunci creează-l, dacă îţi doreşti să creezi o planetă frumoasă, atunci creeaz-o.

R: Unii spun că e vorba de o trecere în altă dimensiune.

P: Da, este ca un cerc. Nu e un început propriu-zis, ci un fel de ciclu. De exemplu, sfârşitul unui an reprezintă începutul unui alt an. La fel cum iarna se transformă în primăvară şi primăvara în vară. Pur şi simplu se transformă.

R: Ce credeţi despre a patra dimensiune?

P: Întotdeauna suntem în altă dimensiune. În fiecare noapte pătrundem în altă dimensiune, deşi nu suntem toţi conştienţi de asta.

R: Un subiect destul de controversat chiar şi în zilele noastre este misterul piramidelor. Unele voci spun că ni se va revela în 2012.

P: Sunt multe povestiri referitoare la acest subiect. Sunt convins că multe detalii încă necunoscute vor ieşi mereu la suprafaţă. Personal, nu consider că în spatele piramidelor se ascunde un mare mister. Ele există pur şi simplu.

R: Cum explicaţi existenţa unei energii în interiorul piramidelor, cunoscut fiind faptul că ele erau folosite în experimentarea stărilor de modificare a conştiinţei?

P: Fiecare piramidă are o conexiune cu pământul, iar astfel se explică şi existenţa acelei energii.

R: Putem vorbi de o dimensiune superioară?

P: Da, se poate spune şi aşa. Motivul pentru care piramidele au fost construite astfel este că, de obicei, aveau un faraon care era considerat, pe atunci, un Dumnezeu-rege. Prin urmare, atenţia era concentrată asupra lui, acesta fiind fie iubit, fie urât de către popor. Ideea este că, atât timp cât el va fi acolo, vom vedea piramida, fiind capabili, astfel, de a-i trimite iubire. Este un ritual practicat de sufişti şi în zilele noastre în ceea ce priveşte sfinţii lor, aceştia construind un mic mausoleu pe care întotdeauna îl ţin deasupra pământului. Ei spun că ceea ce e consacrat sfinţilor stă deasupra pământului, în timp ce o persoană obişnuită este aşezată în pământ. Deci multe dintre vechile ritualuri sunt practicate şi astăzi de sufişti, ca şi de vechii egipteni, deşi, în timpurile străvechi, faraonul era înmormântat sub pământ.

R: Să revenim la curs. Ce semnificaţie are rugăciunea şeicului?

P: Şeicul a înmânat studenţilor săi o scurtă rugăciune în limba arabă pe care trebuiau să o repete mereu. De obicei, începutul era foarte complicat. În română s-ar traduce („În numele lui Dumnezeu cel milostiv şi generos”). E ceea ce ar trebui să repetăm mii şi mii de ori. După ce atingem un anumit număr, ne întoarcem la şeic pentru a ne da o altă rugăciune. Este un lucru obişnuit la sufişti. Cred că ei îi spun Aaaaalah, ceea ce e ca o mantră. Când am fost la şeic, acesta mi-a dat „Aaaaalah”, ceea ce înseamnă Dumnezeu. Mai târziu, după moartea şeicului, m-am întors acasă iar oamenii m-au întrebat ce rugăciune mi-a dat şeicul. Când le-am spus: „Mi-a dat Aaaaaaalah” nu m-au crezut tocmai din cauză că este ultimul lucru pe care l-ar fi dat cuiva.

R: Această rugăciune face parte din structura cursului dvs.?

P: Am făcut asta chiar astăzi. Aaaaalah s-a schimbat în All love.

R: Cum acţionează energia seichim asupra emoţiilor noastre?

P: Intensifică tot. Deci, orice sentiment am avea, el este intensificat. Dacă avem un sentiment emoţional, energia seichim îl amplifică şi îl aduce la suprafaţă.

R: Din ce am văzut la curs, în timpul procesului de vindecare, aţi emis energie cursanţilor la nivelul chakrei a patra, atât din faţă, cât şi din spate. Ce rol are această procedură?

P: E necesar să susţii această energie. În acest fel, ei se simt confortabil. Trebuie să ştie că sunt iubiţi şi susţinuţi. Asta e ceea ce contează.

R: Cum circulă energia seichim?

P: Circulă în cele două direcţii în acelaşi timp: sus şi jos, de la cer la pământ şi invers. Apoi trebuie să aduci cele două circuite în inima ta.

R: Ceea ce se întâmplă la curs seamănă cu un proces de vindecare. De cât timp avem nevoie pentru a ne vindeca?

P: Pot fi necesare câteva secunde, câteva ore sau câteva zile.

R: Contează timpul pe care îl investim în acest proces?

P: Cu cât lucrăm mai mult cu energia, cu atât ne va fi mai uşor.

R: Cum are loc iniţierea?

P: Unii oameni pot spune că au avut o iniţiere. Este vorba mai mult de conexiunea cu inima. În timp ce ne simţim inima, chakrele se aliniază pe verticală. E ca o trezire spirituală.

R: Cum putem şti că am primit iniţierea?

P: Când o primeşti, cu siguranţă o simţi. Pur şi simplu ştii că ai fost iniţiat. Este ca un orgasm spiritual.

R: Este posibil ca procesul de iniţiere să apară după terminarea cursului?

P: Da. Unii pot primi iniţierea chiar şi la câteva săptămâni după curs. E un proces pe care fiecare îl percepe altfel. Poţi simţi, poţi vedea sau poţi auzi. Unii văd culori, alţii aud sunete, iar alţii pur şi simplu simt.

R: Vibraţia energiei seichim depinde de propriile noastre vibraţii?

P: Da, există o interdependenţă. Dacă vibraţiile tale se potrivesc cu cele ale energiei seichim, poţi avea parte de o experienţă frumoasă.

R: Ce se întâmplă atunci când avem o vibraţie joasă?

P: S-ar putea să fie puţin mai dificil.

R: Ca o durere de cap, de exemplu?

P: Nu, durerile de cap apar în mod frecvent din cauza incapacităţii de exprimare a sentimentelor în timpul cursului.

R: În acest caz, ce putem face pentru a facilita exprimarea sentimentelor?

P: Cântatul ar putea fi de ajutor, la fel şi ţipatul. Poţi face asta oriunde.

R: Cum este mai bine să ne exprimăm emoţiile? Prin cuvine sau prin sunete?

P: Sunetul este cel care ne pregăteşte să putem vorbi, să ne deschidem în mod firesc.

R: Sunetul pe care l-am auzit la dvs e unic.

P: Da, pentru că folosesc un supraton care mai poate fi întâlnit la mongoli. Ei îl folosesc de foarte mult timp şi îi simt vibraţia.

R: Există o asemănare între metodele de regresie ale psihoterapeuţilor şi terapia de la cursurile dvs.?

P: Sunt anumite metode de regresie care funcţionează asemănător. Dar diferenţa constă în faptul că ne putem conecta cu această energie care ne aduce iniţierea. Iar o regresie care se desfăşoară normal nu poate opri emoţiile să erupă. Asta e marea diferenţă.

R: Putem spune că acest proces este o metodă terapeutică?

P: Într-un fel, e o metodă de terapie, deşi nu o putem numi terapie în adevăratul sens al cuvântului. E mai mult decât atât.

R: Putem combina metodele învăţate la curs cu cele folosite în psihoterapie?

P: Desigur. Sunt mulţi psihoterapeuţi care procedează astfel atât în Statele Unite, cât şi în Europa. Unul dintre ei, chiar a scris o carte despre asta.

R: În planurile dvs de viitor intră şi editarea unei cărţi?

P: Nu am scris încă o carte, dar voi ajunge şi acolo.

R: Este bine ca oamenii să treacă prin stări emoţionale atât de intense la acest curs?

P: Poate fi extrem de emoţional, dar astăzi a fost multă linişte. (cu referire la cursul din Bucureşti)

R: E posibil ca în interiorul lor să nu fi fost atât de multă linişte?

P: Da, dar ar trebui ca emoţiile să fie exprimate deschis.

R: Este mai bine să optăm pentru exprimarea unor emoţii puternice care izbucnesc subit decât pentru exprimarea lor în timp?

P: Este bine să exprimăm ceea ce simţim în momentul respectiv, într-un anumit fel, într-un mediu securizat.

R: Am văzut mulţi oameni tuşind în timpul cursului. Are legătură cu procesul de vindecare?

P: Uneori, în cazul blocajelor, prin tuse se deschid canalele. Tusea ajută la deschiderea chakrei gâtului.

R: Am observat că este important să ne împărtăşim experienţele pe care le avem în urma iniţierii.

P: Este adevărat. Energia grupului trebuie să circule.

R: Îi susţineţi energetic pe cei ce vin la cursul dvs chiar dinainte de a veni la curs?

P: Da. Din acest motiv, schimbările pot interveni atât înainte, cât şi după curs.

R: Cum vedeţi, din perspectiva vindecătorului, poporul român?

P: Am simţim cu adevărat că oamenii de aici sunt foarte blânzi şi mai puţin expresivi ca alte culturi, dar modul în care au interacţionat cu energia denotă multă iubire şi lumină. Începutul a fost mai dificil din cauză că oamenii sunt mai tăcuţi în Europa de Est. Dar m-am obişnuit şi nu îi judec în nici un fel.

R: Puteţi spune că au sentimente mai profunde decât alte popoare?

P: Toţi suntem capabili să ne deschidem inimile. Asta e natura umană. Unele culturi sunt mai expresive decât altele, dar asta nu înseamnă că simt mai profund.

Profunzimea este semnul unei înalte spiritualităţi şi calitatea ce vine din conştientizarea naturii noastre divine. Maestrul a plecat la fel cum a venit: profund, cu aceeaşi detaşare şi iubire de oameni pe care doar la cei de un înalt nivel spiritual o mai poţi întâlni. El, însă, va fi întotdeauna alături de noi ori de câte ori ne vom deschide inimile pentru a-l primi. În cele din urmă ne vom da seama că, cea mai importantă lecţie a maestrului şi ceea ce contează cu adevărat e iubirea.

luni, 11 mai 2009

Curs seichim

Marturisesc ca Patrick Zeigler, intemeietorul sistemului seichim nu e doar un nume care beneficiaza de publicitate, ci un spirit inalt, plin de iubire si compasiune. L-am intalnit anul trecut, cam tot pe vremea asta, avand ocazia sa-i iau un interviu pe care il puteti citi pe www.sfat.info. Atunci mi-am dat seama cat de mult conteaza sa fii in preajma unor oameni ca el, sa le simti vibratia si sa inveti din experienta lor.

Acum Patrick vine din nou in Romania si, in plus, face o reducere pentru noi, cei care dorim sa evoluam, impotriva vicisitudinilor. In perioada 16-17 mai vor avea loc, la Bacau, workshop-urile All Love/SKHM, iar pe 30-31 mai, la Bucuresti.

Veti putea astfel primi initierea pe SKHM/All Love/Lumina Curcubeului chiar de la cel care a primit aceasta initiere in Marea Piramida. Veti invata direct de la sursa Meditatia Shenu/a Crucii de Lumina si a Infinitului, dansul Infinitului, ca si numeroase tehnici utile pe calea evolutiei spirituale.

Patrick Zeigler este un recunoscut terapeut care se preocupa de vindecarea trupului, mintii si spiritului. Energia vindecatoare a iubirii izvoraste din inima, din mainile si din vocea sa. Avand o experienta de peste 25 de ani in terapiile holistice – s-a aflat in contact si a invatat de la terapeuti, samani si guru din Arabia, Nepal, India si Africa –, Patrick este unul dintre cei mai importanti maestri Reiki, fiind cel care, in 1984, a fondat sistemul Seichim, raspandit si dezvoltat azi la scara planetara.

Nu putini sunt cei care, dupa un curs cu el, au avut capacitatea de a fonda propriul lor sistem. Aproape tot ceea ce numim Reiki nontraditional porneste de la un singur om: Patrick Zeigler.

Numeroasele sisteme Seichim n-ar fi existat fara experienta lui initiatica in Marea Piramida, si fara ca T’Om Seaman (Seichim in 7 nivele) sa-i fi fost discipol.

Sistemele Karuna n-ar fi aratat astazi asa cum le cunoastem daca nu i-ar fi fost discipoli Kathleen Milner (Sai Baba/Tera Mai) si Vincent Amador (Karuna Ki).

Daca ne gandim ca el este cel care a introdus simbolul Infinitului in sistemele terapeutice si de evolutie spirituala contemporane, atunci realizam ca toate sistemele in care apare acest simbol, singur, sau inclus in alte simboluri, ca in Zonar, de exemplu, ii sunt datoare intr-un fel.

Despre SKHM

Energia Seichim este o energie vindecatoare de origine spirituala utilizata de catre preotii Egiptului antic. Seichim este un tip de energie feminina, fina, cu vibratie diferita de reiki, realizand legatura dintre cer si pamant, care se unesc in chakra inimii.
Practica Seichim pune accentul pe constientizare, atat a sinelui cat si a Universului, ducand treptat la o conectare profunda cu Universul si la realizarea unitatii a tot ceea ce exista. Fiecare nivel reprezinta o treapta de initiere personala, un pas pe drumul cunoasterii de sine.

In fiecare dintre noi este prezenta energia creatoare. SKHM (cunoscut si ca Sekhem si Seichim) restabileste legatura noastra cu Sursa, ne permite sa ne constientizam mai bine misiunea personala si sa indepartam blocajele care creeaza iluzia ca suntem separati de Sursa. Cu totii ne putem cufunda in Lumina Vie SKHM ce se va manifesta in nenumarate feluri in viata voastra – de la cresterea capacitatii de terapeut, la clarvedere si sporirea talentului artistic!

Cursul de SKHM il face pe fiecare participant partas la o experienta spirituala initiatica in sensul vindecarii. Dupa curs incepe un proces de dezvoltare spirituala ce poate fi utilizat in viata fiecaruia, dar si pentru ajutorarea celorlalti.

Oricine poate participa – cursul este gandit astfel incat sa satisfaca atat nevoile incepatorilor cat si pe acelea ale avansatilor. Weekendul include vindecarea prin puterea sunetului, meditatii, vizualizari, meditatii in miscare, simboluri si mantre.

Programul cursurilor

Sambata (16 mai la Bacau sau 30 mai la Bucuresti)

Introducere in SKHM

Descrierea asteptarilor posibile si identificarea blocajelor

Meditatie in grup si initiere

Introducere in tehnica lucrului in grup

Meditatie si initiere

Explicarea notiunii de Shenu


Duminica (17 mai la Bacau sau 31 mai la Bucuresti)

Lucrul individual cu SKHM-Khet (initiere)

Sesiune de terapie demonstrativa

Discutii

Integrare in energia grupului

Vindecarea blocajelor emotionale

Sprijin individual pentru avansati cu SKHM-Khet

Dansul Infiniului

Integrarea energiei si dinamicii grupului

Initierea grupului si inchiderea cercului


(Cursurile incep in fiecare zi la ora 10.00 si se termina in jurul orei 18.00.)


Instructiuni pentru inscrierea la curs

Taxa de participare este de 250 USD. (In alte tari, taxa de participare la acest curs este de 400 USD, dar maestrul a facut aceasta reducere pentru noi!)

Este necesara achitarea sumei de 200 de lei (2 milioane lei vechi) in contul pe care il veti primi odata cu formularul de inscriere. Restul sumei (pana la 250 USD) se va achita in ziua cursului.

Pentru a participa la acest eveniment:

- solicitati formularul de participare (reiki.sfat@gmail.com),

- completati datele solicitate, si, dupa ce ati platit avansul (veti avea in formular toate detaliile),

- expediati formularul pe adresa

iulia.spanu@yahoo.com, pentru Bacau

reiki.sfat@gmail.com, pentru Bucuresti.

Alte informatii la tel.:

0722 200834, Iulia, pentru Bacau

0728 069926, Vlad, pentru Bucuresti

joi, 9 aprilie 2009

Reiki şi teama de vindecare

Tendinţa oamenilor de a-şi simplifica viaţa e firească. În terapie, însă, lucrurile par mai puţin simple şi asta pentru că dintotdeauna am avut o reţinere faţă de ceea ce nu cunoaştem. Şi astfel, în loc de a ne simplifica viaţa, imediat ce bănuim ca avem o afecţiune sau vreun simptom de boală, alergăm pe la uşile medicilor până se învredniceşte cineva să ne ia şi pe noi în seamă. Dar universul evoluează şi noi evoluăm împreună cu el. Avem acum la dispoziţie mijloace prin care ne putem trata nu doar la nivel fizic, ci şi energetic, cunoscut fiind faptul că suntem alcătuiţi din materie şi energie. A lucra cu energie e mai uşor decât ne închipuim.

Există multe sisteme de vindecare. Unul dintre ele care este, de fapt, cel cu care lucrez şi eu, se numeşte reiki usui. Întemeietorul său este Mikao Usui (de aici şi numele sistemului), un iluminat care, după mult timp petrecut în sihăstrie, a avut revelaţia acestei energii şi a învăţat să o folosească. Reiki provine din japoneză şi înseamnă energia vitală direcţionată spiritual (de la Rei – îinteligenţă universală şi ki – energie vitală). Acest sistem a fost transmis pe linia Takata (cei interesaţi pot citi mai multe în Reiki pentru o viaţă de Penelope Quest), a suferit transformări şi completări dând naştere şi la alte sisteme, dar ideea de bază rămâne aceeaşi: reiki vindecă.

E o energie care nu poate face rău. Mulţi fug de acest fel de terapie tocmai din teama că li se va întâmpla ceva rău. Trebuie să ştiţi că, în reiki usui, acest lucru nu e posibil. Într-adevăr, există sisteme în care poţi informa energia pentru a acţiona în scopul dorit de tine, chiar dacă vei suporta consecinţele în urma inducerii unor programe negative, dar nu şi în reiki usui. E o energie cu inteligenţă proprie (ştie unde să acţioneze şi cât), prin urmare se duce direct la organul afectat pentru a-l trata şi niciodată prea mult. Sunt unii care se tem de un surplus de energie, ca şi cum această energie ar veni ca un tsunami peste ei, iar ei nu vor putea face faţă. Nu se întâmplă deloc aşa. Aici vorbim de o energie benefică. Şi când zic benefică, vreau să spun că acţionează pe toate planurile: fizic, mental, emoţional şi spiritual. Despre asta voi face un material separat.

Sunt unii care, după prima şedinţă de vindecare, se simt cuprinşi de teamă. Şi asta pentru că, după tratament, urmează ceea ce noi numim „criză de vindecare” care se poate manifesta prin dureri (de mică intensitate), uşoare ameţeli sau senzaţia de greaţă, în funcţie de încărcătura negativă a câmpului energetic. E normal. Nu trebuie să vă speriaţi. Va trece după câteva şedinţe. Alteori trece de la sine, chiar dupa câteva zile. Sunt unii care încetează tratamentul din cauza unor astfel de senzaţii pentru că nu le-a explicat nimeni că face parte din proces. E momentul în care vă curăţaţi.

Un alt motiv pentru care oamenii nu vor să apleze la terapia alternativă este pentru că nu cred în rezultatele ei benefice, punându-şi toată încrederea în medicina alopată. Nu neg efectele terapiei clasice şi nu vă recomand să renunţaţi la ea, ci consider că ne-am simţi mult mai bine iar tratamentul ar avea un efect mult mai rapid dacă nu ne-am limita la asta. Sunt de părere că medicii şi terapeuţii ar trebui să lucreze împreună pentru tratarea afecţiunilor şi buna funcţionare a organismului.

Efectele unui tratament reiki nu depind de încrederea noastră în vechile metode de vindecare. Drept dovadă în acest sens este că orice pacient, indiferent de credinţă, rasă, vârstă sau sex, simte circularea subtilă a energiei în origanism în timpul tratamentului. Am avut un pacient care nu credea deloc că tratamentul va avea vreun efect asupra lui. În timpul şedinţei, însă, a închis ochii (fără să-i spun nimic, de parcă ştia dinainte ce are de făcut) şi a stat liniştit, în nemişcare, până la sfârşitul şedinţei. Când am terminat şi l-am întrebat ce a simţit, a vorbit despre o senzaţie de furnicături la picioare. Deci reiki nu se bazează pe sugestie sau autosugestie.

Reiki e o energie care a tratat chiar şi bolnavii de cancer sau alte forme de afecţiuni grave, în condiţiile în care medicii nu le mai dădeau nicio speranţă, sau poate doar una extrem de mică. Până şi ei sunt nevoiţi, astăzi, să recunoască efectele benefice ale energiei universale şi mulţi dintre ei chiar îmbină medicina alopată cu cea complementară.

Mulţi încă nu ştiu dacă vor adopta practica reiki în viaţa lor. Citind, însă, despre aceste lucruri, vorbind cu cei care practică sau care au fost trataţi prin reiki, rugându-vă pentru îndrumare puteţi hotărî dacă reiki va juca un rol în viaţa voastră. Mulţi creştini nu sunt de acord cu aceste metodă de vindecare deoarece, din nefericire, chiar biserica se întâmplă să le respingă. Cu toate acestea, pe măsură ce caută diferite drumuri şi dau forţă momentelor spirituale, mulţi dintre ei au adoptat practici pentru a-şi dezvolta „darul spiritului”. În Corinteni 12:4-12, Paul vorbeşte despre daruri care includ înţelepciunea împărtăşită, cunoaşterea şi puterea de vindecare. Tot el vorbeşte şi despre oameni ai bisericii cu rol de apostoli, profeţi, învăţători, cei care înfăptuiau miracole, care vindecau şi care îi îndrumau pe alţii.

Datorită faptului că unul dintre darurile spirituale e vindecarea, creştinii care au luat drumul scripturii s-au orientat spre vindecarea cu ajutorul mâinilor şi, mai recent, spre reiki. Totodată, numeroşi creştini au găsit în Ioan 14:12 o călăuză importantă şi certitudinea că a deveni vindecător nu e doar posibil, ci ceea ce noi, ca şi creştini, ar trebui să experimentăm dacă simţim acea pornire interioară: „Vă spun adevărul: cine crede în mine, va face ceea ce fac eu şi mai mult decât atât”. Dacă adoptăm concepţia că trebuie să urmăm învăţăturile lui Iisus pentru a ajunge mai aproape de Dumnezeu, e important să fim conştienţi de exemplele pe care însuşi Iisus ni le-a dat. Multe dintre ele se concentrează pe vindecare celorlalţi (Matei: 14:14, Marcu: 3:10, Luca: 4:38-39). Şi multe dintre aceste vindecări au fost făcute cu ajutorul mâinilor. Să vedem câteva exemple. Matei relatează că Iisus s-a folosit de mâini pentru a o vindeca pe soacra lui Petru de febră. În Marcu se relatează că Iisus şi-a folosit mâinile pentru a vindeca un lepros. Matei descrie modul în care Isus a vindecat doi orbi atingându-le ochii. Tot prin atingere a vindecat un om care nu putea să audă sau să vorbească (Marcu). În Luca, Iisus învie un om prin atingerea sicriului şi tot El readuce la viaţă o fată prin aceeaşi atingere benefică.

Sper că am reuşit să elimin orice urmă de teamă sau îndoială referitor la acest subiect. Dacă facem un scurt rezumat al celor scrise până acum, putem concluziona că:

  1. Reiki este o energie benefică care vindecă pe toate planurile (fizic, mental, emoţional şi spiritual).
  2. Reiki nu e sugestie sau autosugestie.
  3. Reiki are inteligenţă proprie. Ştie cum şi unde să acţioneze.
  4. Reiki nu provoacă niciun fel de disconfort. Diferitele senzaţii sau dureri care au loc după primul tratament fac parte din asa-zisa "criză" de vindecare.
  5. Reiki nu poate înlocui medicina alopată. Niciun maestru reiki nu îi va interzice pacientului să renunţe la un tratament medicamentos.
  6. Reiki are din ce în ce mai mulţi adepţi pe tot globul.
  7. Reiki este una dintre metodele de vindecare străvechi în care maestrul tratează prin punerea mâinilor pe corpul pacientului.
  8. Reiki este o metodă în care orice creştin poate avea încredere. Să ne gândim că şi Iisus vindeca prin atingere, dar niciodată să nu ne comparăm cu El.
  9. Tratamentul reiki nu va avea NICIODATĂ cosecinţe negative asupra pacientului.

Creştinii reacţionează la chemarea interioară deoarece ei ştiu că Dumnezeu îi va proteja şi îi va ghida întotdeauna. Dacă aţi simţit această chemare, probabil vă întrebaţi cu ce sistem de vindecare rezonaţi. Este reiki potrivit pentru voi? În ceea ce mă priveşte pot spune, cu toată sinceritatea, că nu eu am găsit reiki, ci reiki m-a găsit pe mine. După o atentă investigare şi după înţelegerea a ceea ce înseamnă reiki, cea mai bună metodă de a decide e tocmai răspunsul la rugăciunile voastre.

marți, 7 aprilie 2009

O altfel de calatorie

In infinitatea unei dimensiuni existenţiale vag definită de atemporalitate, am simţit eliberarea şi iubirea divină. Eram la un pas de a ma contopi cu el. Acolo, in acea stare de plutire şi beatitudine am realizat, pentru prima dată, că frica nu se poate manifesta la un nivel inalt de constiinta şi că niciodată nu suntem singuri. Era triumful spiritului asupra materiei. (fragment din Jurnalul unei altfel de calatorii).

Peste cateva saptamani veti putea citi pe blog extrase din experientele pe care le-am trait in fenomenul extracorporalizarii - ce am vazut, ce am simtit si cum am reusit sa controlez procesul. Toate sunt adunate in ceea ce am denumit Jurnalul unei altfel de calatorii.

vineri, 3 aprilie 2009

A se lua seama

De cate ori ti se intampla ceva rau, intreaba-te unde ai gresit.

joi, 2 aprilie 2009

Totul e cel mai bun

Banzan, un intelept zen, se plimba prin piata, atunci cand auzi o conversatie dintre un macelar si un client.

-“Da-mi cea mai bună bucată de carne pe care o ai”, spuse clientul.

- “Tot ce e in magazinul meu e cel mai bun”, replica macelarul. “Nu poti gasi aici o bucata de carne care sa nu fie cea mai buna”.

Cand auzi aceste cuvinte, Banzan deveni instantaneu iluminat.

Efectul de bumerang

Putem pacatui cu fapta, cu gandul, cu cuvantul. Dar de cate ori vorbim de rau un seaman de-al nostru trebuie sa fim pregatiti a suporta consecintele. E vorba de ceea ce se numeste “efect de Bumerang”, adica ce emiti revine la tine. De aici si vorba “Dupa fapta, si rasplata”. Atunci cand lovim in cineva, lovim, de fapt, in noi insine pentru ca noi toti, impreuna, facem parte din acelasi plan divin si ne influentam reciproc la nivel energetic.


Jung vorbea despre inconstientul colectiv (zona din inconstient alcatuita din ansamblul instinctelor si a tot ce are legatura cu acestea, imaginile primordiale pe care Jung le numeste arhetipuri). Acesta este comun pentru intreaga colectivitate umana. El s-a format de-a lungul a milioane de ani de existenta si evolutie umana, in urma experientei ancestrale a acesteia, avand radacinile in evenimentele preistoriei umanitatii si manifestandu-se sub forma unui imens "depozit psihic", la care fiecare mileniu a adaugat noi straturi. Este ca o imagine care cuprinde intreaga traire psihica a umanitatii, de la origini pana in prezent. Experientele reluate, repetate, din timpurile cele mai indepartate ale aventurii umane pe acest Pamant, s-au constituit intr-o dimensiune suprapersonala, imbracand un caracter de universalitate, dand astfel nastere unor "modele", de tipul eroilor si zeilor mitologici, care sunt, de altfel, o proiectie arhetipala.


Energoterapeutii sustin ca, la nivel energetic, nu doar ne influentam unul pe altul, ci influentam, totodata, si vibratia planetei. Cu cat vibratia noastra este mai ridicata, cu atat vibratia planetei va fi mai mare. Iata de ce maestrii ne sfatuiesc, la cursuri, sa trimitem lumina planetei. De fapt, astfel, trimitem lumina tuturor fiintelor de pe planeta, urmand a fi rasplatiti prin (si de catre) aceeasi lumina. Inconstientul nostru colectiv cuprinde nu doar toate informatiile de la inceputuri pana in prezent, ci si toata incarcatura energetica. Iar pentru ca universul functioneaza pe principiul cauza-efect, este normal sa fim loviti atunci cand lovim pe cineva (energetic vorbind). Inca din antichitate, Platon a afirmat ca bataia de aripi a unui fluture se resimte in celalalt capat al universului. Ce se intampla aici si acum, poate avea efect intr-un alt colt al lumii, la un moment dat. Pentru ca toti facem parte din acelasi inconstient colectiv.


Dar suntem oameni si, inevitabil, gresim. Problema se pune altfel: mai putem indrepta ceea ce am stricat? Pentru cei care lucreaza cu lumina, raspunsul este evident: da, putem. Cum? Cu ajutorul luminii. Dar sa nu uitam principiul care apare ca o constanta a lumii spirituale: Atat cat ingaduie Dumnezeu. Amintiti-va cum v-ati simtit cand cineva v-a jignit cu o vorba aruncata la intamplare sau cand v-a acuzat de o fapta pentru care nu erati vinovat. De ce sa faceti la fel? Desi e greu sa rezisti unor momente tensionate si sa iti infranezi propriile porniri, solutii se gasesc. Bunavointa sa fie. Concentrati-va atentia in alta parte. Mergeti sa scoateti cainele la plimbare, uitati-va la un film, alergati prin parc sau mergeti la sala, daca aveti posibilitatea. Nu va straduiti sa va inconjurati de un invelis protector care nu va lasa sa va exteriorizati emotiile pentru a mentine falsa impresie de rezistenta in fata oricaror obstacole. Plansul e o buna metoda de descarcare, la fel si cantatul sau tipatul. Sau, cel mai bine, trimiteti lumina. daca sunteti practicanti. Trimiteti-va voua, trimiteti situatiei dar niciodata persoanei care v-a atacat pentru ca nu puteti face asta fara permisiunea ei. Imi amintesc ca deunazi m-am suparat foarte tare pe sefa mea pentru ca m-a atacat verbal fara ca eu sa fi avut vreo vina. Rezultatul: a doua zi a fost si ea atacata de o colega atat de rau incat a fost suparata doua zile. Niciodata nu am mai vazut-o asa. Ghinionul ei a fost ca eram proaspat initiata intr-un nou sistem de vindecare, deci cantitatea mea de energie crescuse. Cu cat campul tau e mai mare, cu atat hoasul produs este mai mare. Am atacat-o energetic fara sa-mi dau seama. Am simtit cum energia se scurge, practic din mine si a fost pentru prima data cand am crezut ca adorm la birou de oboseala. Cand m-am linistit, si cei din jur s-au calmat. Mi-am zis atunci ca trebuie sa fiu foarte atenta la ce gandesc si la ce simt. Dar stiu ca tocmai greseala mea, constienta sau inconstienta, pe care am facut-o intr-un moment al vietii mele, a atras aceasta plata karmica manifestata prin atacuri verbale. Cand privesti lucrurile astfel, parca reusesti sa te detasezi putin, nu-i asa?


Eu am o vorba: e mai bine sa previi decat sa tratezi. Sa incercam sa ne autoeducam, fara a ne forta limitele. E suficient sa ne propunem, mai intai, cateva lucruri simple ca, de exemplu, astazi nu ma cert cu nimeni.
Sau astazi voi da o bucata de paine unui nevoias. Sau sa incercam sa aplicam, DOAR ASTAZI, principiile reiki:


Doar astazi ma eliberez de orice ingrijorare!

Doar astazi ma eliberez de orice suparare!

Doar astazi sunt plin de gratitudine, respect parintii, profesorii si stramosii!

Doar astazi traiesc cinstit!

Doar astazi respect viata in jurul meu sub toate formele!


Veti gasi aceste principii in mai multe forme. Fiecare le-a tradus dupa cum a crezut de cuviinta. Eu pe acestea le respect si le simt mai aproape de mine. Asa le-am primit de la maestru si asa le transmit mai departe. Sunt complexe si din acest motiv le recunosc drept corecte si demne de urmat.

Cu timpul, acest exercitiu de vointa se va transforma obisnuinta. De ce vi-l propun? Pentru ca e mai greu sa tratezi decat sa previi. Va expun, mai jos, o pilda ilustrativa, cred, in acest sens:


O femeie, apasata de povara pacatului pe care il savarsise, se duce la preot sa se spovedeasca.

- Parinte, am pacatuit cu cuvantul. Ce sa fac?

Du-te acasa, ii spune preotul, ia un cutit si taie cu el o perna.

Femeia se duce acasa, ia cutitul si, cu el, distruge cea mai buna perna pe care o avea. Apoi se prezinta din nou in fata preotului.

Am facut intocmai cum a zis Sfintia Ta. Acum ce fac?

Intoarce-te acasa, ii spune el, si arunca toti fulgii din perna pe fereastra.

Oarecum nedumerita, femeia indeplineste, si de data asta, cerinta preotului. Apoi se infiinteaza din nou la biserica.

Am facut si asta, parinte. Mai departe ce fac?

Du-te si aduna toti fulgii pe care i-ai aruncat.

Dar cum sa fac asta, parinte? Sunt atat de multi...

Ei bine, vezi tu, ASTA E BARFA.

miercuri, 25 martie 2009

Gandirea pozitiva

Am primit pe mail o povestioara pe care tin sa o impartasesc cu voi. Sa invatam impreuna!

GANDIREA POZITIVA

"Robie este tipul de om pe care ti-ar placea sa-l urasti: e intotdeauna bine dispus si are intotdeauna ceva pozitiv de spus. Daca cineva il intreaba cum ii merge, el raspunde: "Daca ar fi mai bine de atat, ar fi nevoie de doi oameni pentru atata bine!" E un optimist. Daca un coleg are o zi rea, Robie reuseste intotdeauna sa-l faca sa vada partea pozitiva a situatiei. Am devenit curios si intr-o zi l-am intrebat: "Nu inteleg, nu este cu putinta sa fii optimist in toate zilele, tu cum reusesti?" Robie imi raspunse: "In fiecare zi cand ma trezesc, stiu ca am doua posibilitati: Pot sa aleg sa fiu bine dispus sau pot sa aleg sa fiu rau dispus. Si aleg sa fiu bine dispus. Cand mi se intampla ceva rau, pot sa aleg intre a fi o victima sau pot sa aleg sa invat din ce mi s-a intamplat. Si eu aleg sa invat. De fiecare data cand cineva vine la mine sa se lamenteze pentru ceva, pot sa aleg intre a-i accepta plangerile sau pot alege sa-l ajut sa vada latura pozitiva a vietii. Si eu aleg intotdeauna partea buna a vietii. "Dar asta nu este intotdeauna asa de usor" I-am spus: "Ba da, zise Robie, intreaga viata este o problema de optiuni". Cand indepartezi din viata tot ceea ce nu conteaza cu adevarat, totul devine o chestiune de optiuni. Depinde de tine sa alegi cum sa reactionezi la diverse situatii, tu trebuie sa decizi cum sa-i lasi pe altii sa-ti influenteze atitudinea fata de viata. Tu alegi sa fii bine sau rau dispus. Pana la sfarsit tu esti acela care decizi cum sa-ti traiesti viata". Dupa aceasta discutie am pierdut legatura cu Robie fiindca mi-am schimbat locul de munca, dar adesea ma regaseam gandindu-ma la cuvintele lui, atunci optam pentru ceva in viata in loc sa reactionez la evenimente. Apoi am aflat ca Robie a avut un accident groaznic la locul de munca, a cazut de la 18 metri inaltime si dupa o operatie de 8 ore si dupa o indelungata spitalizare a iesit avand o placa de otel in spate. M-am dus sa-l vad si l-am intrebat daca se simte tot atat de bine. "Vrei sa vezi cicatricile mele? "
"Dar cum faci sa ramai pozitiv dupa ce ti s-a intamplat? "In timp ce cadeam, primul lucru care mi-a venit in minte a fost fetita mea. Apoi in timp ce zaceam pe pamant, mi-am zis ca pot sa aleg intre a muri si a trai. Si am ales sa traiesc" "Dar nu ti-a fost frica?" "Atunci cand m-au dus la spital si am vazut expresiile fetelor surorilor si doctorilor, mi-a fost frica fiindca era de parca se uitau la un om mort. Apoi un infirmier m-a intrebat daca am alergie si am raspuns : DA! Toti m-au privit si atunci am urlat: sunt alergic la gravitatie! Toti au izbucnit in ras, si eu le-am spus: acum operati-ma ca un om viu, nu ca pe unul care e deja mort!"
Robie m-a invatat ca in fiecare zi avem posibilitatea de a alege sa traim o viata deplina. Si este inutil sa fim mereu ingrijorati pentru maine fiindca fiecare zi vine cu problemele ei cu care trebuie sa traim, si maine ne vom gandi la problemele de maine . La urma urmei, azi este ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.
Acum ai doua optiuni: sa stergi acest document sau sa-l trimiti celor pe care ii iubensti. Iti spun ce am ales eu: voi trai din plin fiecare zi, fiecare rasuflare, si mai presus de toate, fiecare prietenie.

vineri, 20 martie 2009

De ce ne imbolnavim?

Subiectul de astazi este: bolile si cauza lor. Ma uit in jur si vad tot mai multi oameni bolnavi. V-ati intrebat, vreodata, care este adevarata cauza a bolii? Ati observat ca cei mai bolnavi oameni sunt ce care se plang mai mult si isi centreaza atentia asupra bolii lor? Parca vor sa faca din ea un obiect de glorie. Astfel, in loc sa se vindece se afunda si mai mult in suferinta lor, agravandu-si starea de sanatate.

vineri, 13 martie 2009

Puterea gandului

V-ati intrebat vreodata ce importanta are, in viata noastra, un mod de gandire gresit? "Gandeste pozitiv!" Toti spun asta. Si cred ca toti s-au saturat sa o auda. Dar, oare, toti stiu ce inseamna, de fapt? Prin modul nostru de gandire influentam orice. Gandul are o putere atat de mare asupra a tot ceea ce se intampla, incat nici nu ne putem imagina. Viitorul insusi e consecinta unui mod de gandire.

Va voi relata, in continuare, o experienta care mi se pare interesanta. Mult timp am avut de-a face cu un mister pe care nu reuseam sub nicio forma sa il descifrez. Sa va spun despre ce e vorba. Inca din liceu, am fost atrasa de ghicit; in carti, in cafea, nu avea importanta. Ghicit sa fie. Mama avea o prietena la care ma duceam mereu pentru a afla, chipurile, ce urma sa se mai intample in viata mea destul de zbuciumata, de altfel. Credeam in ea orbeste. Si parca, pentru a-mi rasplati increderea, nu s-a inselat niciodata cu privire la viitorul meu. Pana intr-o zi...

Trecuse deja mai bine de un an de cand faceam reiki. O mare dezamagire m-a determinat sa imi caut linistea pe care doar certitudinea unui viitor previzibil mi-o mai putea oferi. Am inceput sa merg iar la ghicitori. Am vizitat 3 "clarvazatori" care mi-au prezentat un viitor frumos, viitor ce contrasta, insa, extrem de mult cu ceea ce prevestea realitatea. Bineinteles ca nu s-a petrecut ceea ce mi-au prezis. Era previzibil, oricum. A fost prima data cand, chiar si prietena mamei, m-a dezamagit profund. Nu gaseam nicio explicatie. Pana cand, ca o revelatie, raspunsul a sosit...

Mi-am dat seama ca viitorul nostru nu e unul singur, ci are mai multe variante. Nu exista destin cum nu exista un singur drum pe care sa mergem. Cred ca putem vorbi de un determinism plurimodal care ne ofera ocazia sa alegem dintr-o multitudine de variante (1,....,n variante). Deci ce se intampla, in realitate, nu era prezicerea viitorului, ci a unei variante de viitor care urma sa se intample. Si bineinteles ca se intampla. Nu contest harul acestor ghicitori. Dar mi-am dat seama ca ei nu faceau altceva decat sa imi induca, la nivel de subconstient, o varianta de viitor care e posibil sa nu se fi intamplat daca nu stiam de ea. Automat, celelalte variante au fost eliminate. Iar eu credeam cu toata fiinta ca prezicerile sunt corecte si exacte. Informatia pe care mi-o transmiteau, prin cuvant, ducea la aparitia asa numitei forme gand. Ea se implementa in subconstient si se materializa in realitate. Aceste variante de viitor nu sunt aceleasi pentru toti oamenii, ci sunt individualizate. Fiecare are propriile sale variante, diferite de ale celorlalti. De noi depinde pe care dintre ele o alegem.

Dar nedumerirea mea era neputinta lor subita de a face ca acele informatii sa se implementeze in subconstient. Ce se intamplase de fapt? Eu faceam reiki de ceva vreme, ceea ce imi intarise mult campurile. Informatia nu mai putea sa patrunda cu atat de multa usurinta in subconstient si, prin urmare nu mai putea crea un program. Deci nimeni nu ma putea programa sa fac ceea ce mi se prezicea. Ganditi-va doar ca un singur amanunt poate duce la schimbarea unei actiuni viitoare ce ar determina, la randul ei, o alta actiune viitoare. Si astfel, tot viitorul se schimba.

Un alt fenomen ce ducea la imposibilitatea materializarii previziunilor era faptul ca nu mai puteam sa cred orbeste in ei. Datorita faptului ca am inteles cum functioneaza sistemul, credinta mea in aceste obiceiuri a fost profund zdruncinata. Si desi ramasese, poate, o urma de credinta, ceea ce am studiat in timp - reiki si puterea gandului - si-au pus amprenta. Iisus a spus: "Credinta ta te-a mantuit". Asta inseamna ca o convingere puternica tinde sa ia forma materiala. Convingerea mea ca acei oameni aveau intotdeauna dreptate ducea la formarea unei realitati care era una dintre variantele de viitor pregatite pentru mine si pe care nu o alegeam cu buna stiinta. Acum, cat de importanta credeti ca e puterea gandului?

Am un prieten care se trezeste in fiecare dimineata cu un gand pozitiv. "Astazi va fi o zi superba", isi spune. Si pentru a fi sigur ca nu trece o zi in care sa nu isi implementeze un program pozitiv, isi spune seara, inainte de culcare: "Maine va fi o zi superba". Oare cum ar arata lumea daca toti am fi ca el?

joi, 12 martie 2009

De ce am creat acest blog?

Motivele pentru care am creat acest blog sunt detul de multe. Dar sunt convinsa ca veti avea curiozitatea sa cititi pana la capat. In primul rand, vreau sa invatati. Desi e mai usor sa inveti din propria ta experienta, e indicat sa privesti in jur, sa asculti si sa inveti de la altii. Astfel, poti evita multe nenorociri. Uneori, insa, nu poti evita raul, oricat ai fi de experimentat in tainele vietii. De ce? Pentru ca asa trebuie sa fie. Pentru ca asa vrea Dumnezeu. Pentru ca ai vreo datorie karmica de platit; pentru ca (fie ca iti place, fie ca nu iti place) atragi anumite evenimente neplacute prin modul tau de gandire; pentru ca, intr-un anumit moment din viata ai facut pe cineva sa sufere; sau, pur si simplu, trebuie sa iti inveti lectia pentru ca data viitoare sa nu mai gresesti si, in consecinta, sa nu mai suferi, ceea ce ar fi spre binele tau.

Eu sunt de parere ca puterea ta se masoara nu doar in cantitatea de cunostinte pe care le detii, ci si in capacitatea de a le pune in practica. De aceea e bine sa fim mereu informati, dar si sa invatam unii de la altii cum sa aplicam ceea ce am invatat. Iar daca cineva are de impartasit aici, pe acest blog, o lectie de viata din care a avut ceva de invatat sau daca vrea sa vorbeasca despre anumite metode de vindecare cum ar fi bioenergie, reiki, shamballa, seichim sau despre cele psihologice care se impletesc atat de bine cu cele mentionate mai sus, il astept cu drag. E un blog pentru cei care iubesc viata, care au un mod de gandire sanatos sau care lupta pentru a-l dobandi si pentru cei ce vor sa daruiasca din invatatura lor.

Sunt practicanta reiki si, la inceputul perioadei mele de lucrator cu lumina am avut multe nelamuriri. Am incercat sa gasesc raspunsuri pe net dar multe intrebari nu si-au gasit raspunsul astfel. Alteori, erau contradictorii, astfel incat nu mai stiam ce sa cred. Cel mai rau e atunci cand esti indus in eroare de asa-zisi maestri care pretind ca au raspunsuri pentru orice. Am citit undeva, pe nu stiu care site, ca poti prelua karma cuiva daca ii faci simbolul puterii la cel de-al treilea ochi, cu scopul de a-l determina sa ia o decizie in favoarea ta. Dar daca simbolul este facut intre tine si el si nu la cel de-al treilea ochi (cum stiam si cum e corect, de fapt), dispare orice pericol. Mai tarziu, cand am vorbit cu maestrul meu, a spus ca nu e deloc adevarat. E doar un exemplu de informatie gresita strecurata prin multitudinea de erori de pe net. Mai sunt si oameni care te pot informa gresit. De aceea e bine sa stim sa alegem cartile pe care sa le citim si maestrii de care sa ascultam.

Un alt motiv pentru care am creat blogul este dorinta mea de a invata de la voi. Stiu ca mai am inca multe de invatat. De ce sa nu invatam impreuna? In toiul unei discutii despre ce inseamna sa fii terapeut, maestrul mi-a spus: "Nu doar ei invata de la tine, ci si tu de la ei".

Acest blog se vrea a fi un instrument interactiv pentru toti cei care intentioneaza si isi doresc cu adevarat sa isi imbunatateasca modul de viata si sa vina in ajutorul celor care au nevoie de ei; pentru cei care au multe intrebari fara raspuns si care sunt deschisi sa primeasca lumina si informatia de care sunt inconjurati oricum, tot timpul.

Despre mine

Bucuresti, Romania
Sunt unii care considera ca sunt atat de multe de zis despre mine incat as putea scrie un roman. Eu prefer sa extrag esenta din tulpina vietii. Copilaria mi-am petrecut-o citind si pictand. De mica mi-a placut arta. Dupa multe puseuri adolescentine, am absolvit cursurile liceului de arta din Bacau, la sectia de grafica a profesorului Marciuc, om de caracter si artist incontestabil. Anul 2000 m-a gasit in focurile examenului de admitere la facultatea de litere. Urma sa imi dezvolt a doua pasiune: literatura. Dezamagirile asternute de-a lungul a 4 ani de studiu m-au colpesit intr-atat incat am hotarat sa imi indrept pasii spre capitala. In octombrie 2006 savuram privilegiul de a studia cu directori la mari agentii de publicitate din Bucuresti care mi-au deschis mintea si noi perspective. Am terminat, astfel si masteratul in campanii de comunicare. Acum fac ceea ce am invatat: scriu. Sunt practicanta reiki si, totodata, studenta la psihologie. Consider ca un adevarat terapeut nu se limiteaza doar la studiul psihicului uman, ci trece spre ceea ce e dincolo de el.